tisdag 23 september 2008

F.d. Jehovas vittne skrivet boken Jehåvasjäveln

F.d. Jehovas vittne skrivet bok och berättar

Citat från Aftonbladet:


Henrik, 32: Jag var Guds förkunnare

MALMÖ. Pojken är bara tio år, men har övat in varje fras.

Han höjer handen – och knackar på dörren.

– Ursäkta att jag stör, stammar han.

– Men jag har nyheter om en underbar framtid.

Henrik Pettersson föds in i Sanningen. Redan som barn har han svar på varje fråga. Varför människor blir sjuka. Varför det finns ondska.

Varför mormor dog.

Allt står skrivet i Litteraturen. Som Jehovas vittne är Henrik utvald. Han är en av dem som ska överleva, den dag jorden går under och Gud ska skapa sitt jordiska paradis.

Han har sett bilderna i tidningen ”Vakttornet”.

En välklippt park, där leende mammor och pappor gullar med sina barn. Där det finns fat av frukt och kannor med mjölk. Och snälla, gosiga djur.

Paradiset.
Ville bli bra inför Gud

[...]

De oskrivna reglerna är många. Ingen sex före äktenskapet. Ingen tobak. Inga adventsljusstakar i fönstret i december.

Han minns förbudet

mot tv-serien ”Twin Peaks”. Och ledarnas varningar för SVT:s ”Rapport till himlen”.

– Konstigt nog var ”Die Hard”-filmerna väldigt populära. Toleransen var klart högre när det gällde våld.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3370559.ab


Reflektion:

Konstigt nog kan oftas observeras att tolerans mot våld är högre hos sekter och kriminella än hos oss övriga i samhället. Enligt Sektinfo's personliga åsikt och erfarenhet.

Henrik har i dagarna släppt sin bok Jehåvasjäveln

Den finns hos Adlibris och kostar bara 162 kronor, ingen frakt eller postförskottsavgift tillkommer, utan tillsammans med boken finns en räkning med på 162:-
som man kan betala när övriga räkningar betalas. Smidigt och bra!

Beskrivning av boken Jehåvasjäveln:


Stark debut om ung man som lämnar Jehovas vittnen

Henrik Pettersson debuterar med en stark och fascinerande roman om hur det är att växa upp i en värld där allt är svart eller vitt, sant eller falskt. Om att stå utanför samhället, men ändå leva mitt i det.

Som barn ville Jens för alltid tro på Gud och vara ett vittne för honom. Men utan att märka det förändras Jens sakta under tonåren. Och när han träffar Emma - även hon ett vittne - ställs sakerna på sin spets. Emma pratar om sådant han själv aldrig vågat tänka på, och till slut når de en gräns. Han ställs inför sitt livs svåraste val. Ska han svika sin familj och följa Emma bort från Jehovas vittnen, eller aldrig mer träffa henne? Vad han än väljer så överger han något. Det är då olyckan händer. En olycka som ingen människa eller Gud kan skydda Jens från ?

Jehåvasjäveln ger inblick i en stängd religiös rörelse. Det är en berättelse om ofrivilligt utanförskap och om längtan efter något annat. Inte minst är det en bok om uppbrott, och om att uppfylla drömmar och våga förändra sig och sitt liv.

Henrik Pettersson, 1976, är uppväxt i Märsta och Malmö. Han lämnade Jehovas vittnen strax efter att han fyllt tjugo. Idag bor han i Osaka i Japan. Jehåvasjäveln är hans debutroman.

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9137133055








Grafik, har kallat det för kattlek, har lekt med en enda katt i olika lagerstyles och så här blev det. Klicka så kommer de upp i nytt fönster. Om ni vill ta katterna så varsågod. De är i PNG-format så de går att använda till vilken bakgrund som helst. PNG är ungefär som gif, fast betydligt bättre kvalité.

Inga kommentarer: