onsdag 30 september 2009

Jehovas vittnen kräver statsbidrag

.
.

Jehovas vittnen kräver statsbidrag

I somras fick Jehovas Vittnen nej på sin ansökan om stadsbidrag, helt med rätta man skall inte sponsra destruktiva sekter och dess lika destruktiva ledare på skattebetalarnas bekostnad.

Inte skall medveten ondska som t.ex. splittring av familjer och att betrakta medmänniskor som hoppar av som döda och inte ens hälsa på dem belönas på Svenska skattebetalares bekostnad.
Jehovas Vittnen, Scientologerna, Kristet Center Syd och Knutbysekten borde förbjudas verka med tanke på att barn far illa.
Även om inte sekten och dess ledning direkt psykiskt och fysiskt åsamkar barnet skada så görs det indirekt då de flesta av föräldrar som är knutna till dessa sekter inte uppträder som självständigt tänkande utan måste ha ledningens råd i det mesta.

Vill vuxna människor välja ett destruktivt liv är det sorgligt både för dem själva och dess anhöriga men att dra in barn i sekteriet tycker vi borde förbjudas.


Klicka här för att läsa hela artikeln hos Dagen






Bild från en grafikvän som köper mycket decoupagebilder

8 kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt!

Anonym sa...

Alldeles rätt att de nobbades! Den här sekten har förstört livet för många!

Anonym sa...

... och räddat desto fler från ett ruttet liv.

Anonym sa...

Vad är det som säger att de små barnen som ofta är med JV och knackar dörr har ett ruttet liv? Blir deras liv mindre ruttet efter dörrknackningen och försummad skolgång.
Det är först när de blir indragna i JV som den fria viljan och möjligheterna att utvecklas som det kan talas om ett amputerat liv.

Du som skrev före mig verkar inte vara en lycklig sekterist, bra reklam för sekten JV. :)

Pelle Jönsson sa...

Bra kommentarer från Expressens Johannes Forssberg idag:
http://www.expressen.se/ledare/1.1727897/johannes-forssberg-sluta-sponsra-religionerna

Anonym sa...

Om du verkligen vill stärka Jehovas vittnen kan du förorda att de "förbjuds".

Ingen åtgärd från samhällets sida skulle bidra till att bygga upp den interna moralen så mycket som ett förbud. Tala om att få bevis för att de är förföljda av djävulen...

Nej, ett förbud vore kontraproduktivt och dessutom ett ingrepp i enskilda människors rätt att tro på ett visst sätt. Det är bara att försöka bygga vidare på det demokratiska samhällsbygget, så kommer den sorts rörelser som Jehovas vittnen att marginaliseras. Och att utbilda personal inom t.ex. skola och vård så att de kan bemöta Jehovas vittnen och deras barn (samt avhoppare) på ett bra sätt.

Sektinfo sa...

Till anonym och andra kommentatorer.

Det är inte lätt att se vilken väg som är den bästa. Har man sett så mycket elände så kanske det är lätt att ropa på förbud som vi gjorde.

Pelle Jönssons länk var utmärkt, tack.

Anonym 22:15 gör bra reklam för sin sekt.

Tack för alla kommentarer.

Anonym sa...

Hoppas beslutsfattarna håller fast vid beslutet att inte ge statsbidrag till JV... Jehovas Vittnen är ju en organisation, om inte ett företag, med huvudkontor i USA. Ska svenska skattepengar betala utländska företags kostnader?