söndag 24 augusti 2008

Knutby mordsekt blir teater

FAKTA:

Premiär: 31 jan 09
Scen: Stora scenen


Gud, sex och lydnad.

Vad får människor att lyda? Vad är det som gör att vissa människor kan få makt över andras tankar? Ett svar på alla frågor, en lösning som går att applicera på allt i livet och inte kan ifrågasättas, är det vad vi alla letar efter? I ett försök att förstå vad som hände i Knutby har dramatikern Malin Lagerlöf läst förhörsprotokoll och predikningar, talat med församlingsmedlemmar och avhoppare. Och skrivit ett drama som är både dikt och dokumentär.


Av Malin Lagerlöf
Regi: Eva Dahlman
Scenografi/kostym: Lehna Edwall
Musik/körarrangemang:

Medverkande: Emil Almén, Viveca Dahlén, Lolo Elwin, Gustav Levin,
Julia Marko Nord, Fredrik Meyer, Shima Niavarani, Bengt Nilsson

http://www.uppsalastadsteater.se/

Det blir spännande för de som har möjlighet att se teateruppsättningen, vi får nog nöja oss med att få den refererad då det inte finns någon möjlighet för oss att komma till Uppsala under 2009. Skulle ge mycket för en möjlighet att få se uppsättningen.

Intressant att konstatera att sektens predikningar når allt bredare ut i landet.




Grafik, mixed medium av foton, frilagd Cavalier King Charles Spaniel från foto, penslar och olika lager i Photoshop CS även tubes i PSP har använts. Älvan är gjord i Poser ett program som jag inte lärt mig ännu, har fått den vackra älvan av en medlem i gruppen. Har hållit på med bilden i flera veckor och är inte nöjd, tror inte att det går att få den bättre utan då måste allt börjas om från början och det har gjorts massor av gånger så nu läggs detta arbete till arkivet för att kanske påbörjas när ny inspiration infunnit sig. Vill någon av läsarna ha bilden så är den er, varsågod :)
Klicka på bilden så kommer den upp i storformat.

Inga kommentarer: