måndag 27 april 2009

Se upp Sara manar broder Nabo

.
.
Kopierar Broder Nabos inlägg rakt av:

Se upp! Knubysekten krokar efter Sa*ra.

https://www.flashback.info/showpost.php?p=16349479&postcount=1460


Här finner ni bakgrunden till Nabos inlägg i Knutbydebatten:

Någon från ett forum som lagt upp artikeln från aftonbladet 26 april 2009:

https://www.flashback.info/showpost.php?p=16336189&postcount=7089


Hittade artikeln även här:

http://www.imagebam.com/image/8741ae33807073

”Jag skulle vilja träffa Sa*ra. Jag vet inte varför och kan inte förklara men jag tror att det skulle vara bra. Kanske för att komma längre i bearbetningen.” Så säger skottskadade DaLi i gårdagens Aftonbladet. Han tänker på vad som "skulle vara bra" för honom själv, inte på vad som skulle vara bra för Sa*ra.
För en tid sedan sa Åsa W i en intervju att hon och hennes syster (CE) talat om att de ville träffa Sa*ra.

Sa*ra vårdas för en psykisk sjukdom som hon ådrog sig i Knutby. För henne skulle det definitivt inte ”vara bra” att tvingas konfrontera Knutbymedlemmar. På Knutbykonferensen, Uppsala Universitet, i februari underströk läkaren och psykoterapeuten RR i ett föredrag att Sa*ra INTE bör möta medlemmar från Knutby. För Sa*ras rehabilitering vore all kontakt skadlig med den sekt där hon bröts ned.

Det framgick av Knutbykonferensen hur Knutbymedlemmarna dumpat all skuld för Sa*ras psykiska sjukdom på HF. Det var häpnadsväckande att pastorer och medlemmar inte uttryckte någon som helst självkritik och hur de skällde på och avhånade andra.
Men sanningen är att medlemmarna på order av ÅW gemensamt och systematiskt under två år mobbade Sa*ra. HF var förvisso en av mobbarna, den som stod Sa*ra närmast och därför skadade henne särskilt illa. Men många är delaktiga i brott mot Sa*ra. En avhoppare berättade i Vägen hem-filmen hur ”vi” knäckte Sa*ra. I ett öppet brev till HF återgav en annan medlem (som är kvar i Knutby) att ÅW sagt: ”Jag vet att [Sa*ra] inte hör hemma i himlen. Om inte jag vill se henne där vill inte min man [Jesus] det heller förstår du väl?” Brevskrivaren erkände: ”Istället för att rannsaka oss själva har vi som församling lagt skulden på dig [HF]. Så enkelt för stunden men ohållbart i längden. […]Mest beklämmande är att Sa*ra verkar ha gått på Tirsas spel […] när vi blev instruerade att vända [Sa*ra] ryggen." (Trons Värld, nr 1 - 13 januari 2005) Polisen vet att brevskrivaren efter detta fått utstå hot och fysisk bestraffning. Hon är numera en leende och lojal medlem.

För Sa*ras del blev väl straffpåföljden (rättspsykiatrisk vård) rättvis men hon är dömd på delvis felaktiga grunder. Psykiater, poliser, rättegångsjurister och nämndemän bortsåg 2004 från hur påverkad Sa*ra var av sektmiljön. Man förstod inte hur sektberoende hon ännu var vid rättegångarna, att hon ännu lydde ”Tirsa”, att hon ännu inte vågade avslöja något av brutaliteten som i synnerhet ÅW, PeGe, ÅL-G, UFä utsatte henne för.
För sitt lydiga vittnesbörd om HF och sin lydiga tystnad om annat fick Sa*ra vad hon 2004 upplevde som ”nåd”: ÅW:s handtryckning framför skranket. Helge fälldes och dömdes till livstid på Sa*ras ord.

Nu är Knutbyledarna nervösa. De undrar:
Har Sa*ra frigjort sig ur sektberoendet?
Går Sa*ra numera på HF:s linje och anser att ÅW formulerat de sms han sände som styrde Sa*ra?
Anser Sa*ra att AnLi var involverad i anstiftan?
Berättar Sa*ra för andra om ÅW:s och PaWa:s dubbelliv med UFä resp MaLa?
Berättar Sa*ra om PaWa:s barnmisshandel?
Har Sa*ra, som Margaretha Sturesson, bearbetat sina minnen av sektmobbning på sjukhuset? Kommer Sa*ra att ge ut en bok? Kommer hon att berätta om sina erfarenheter från Åsaland i tevesoffor och tidningsintervjuer?

Än har Sa*ra skydd av psykiatrin men frigivning närmar sig. Förutsebart närmar sig då Knutyfolket Sa*ra.


De vill återta kontroll över hennes lojalitet och tankevärld


*****

Daniel Linde, Knutby uttalar sig återigen, denna gången i Aftonbladet, har full förståelse och känner med honom. Dels genom mordförsöket och det största sveket måste ändå vara hustrun som så skamlöst vältrade sig runt med Helge.

Det är samma mantra som upprepas hela tiden, vad Daniel alltid glömmer i sina uttalande är fru Anette Linde, Gränsta, Knutby. Ni vet hon som var älskarinna till Helge och gärna smög in till bästa väninnan Alexandra Fossmos sovrum och rumlade med Helge medan Alexandra förpassades till ett gästrum under tiden. Allt finns att läsa i Förundersökningen.


Sara, du som är det största offret jämte Heléne och Alexandra, låt ingen förvrida ditt sinne. Daniel Linde tänker inte på dig utan endast på sig själv, kanske på uppdrag av Tirsa och sektledningen.

Vi är många som är med dig i tankarna Sara, var stark, bli starkare! Du har väldigt många vänner som är helt okända för dig, som från första början genomskådat vad som skedde långt före natten i november och natten i januari. Vi har genomskådat hur dina kamrater och sektledningen under drottning Tirsa bröt ned dig till total underkastelse.

Vi kommer aldrig att sluta arbeta för att sanningen skall komma fram vad de gjorde med dig och vem som är huvudanstiftare.



Har kallat bilden för Sarahjärtat eftersom jag tänkt mycket på Sara när jag arbetade med den.

Inga kommentarer: