torsdag 16 april 2009

Kurt i Kurtby - stoftet hämtat från Waldau - Knutbysekten?

.
.


Nu har äntligen Erlend Loes bok om Kurt i Kurtby översatts till svenska. Det är en barn och ungdomsbok , tror dock att även vi vuxna kan ha nöje av den.
Boken handlar ju om den ökända Kirsti Brud och hennes sekt i Kurtby.

När man talar med folk som bara känner till lite om Knutbysekten så verkar ju Kristi brud och de övriga pastorernas förehavande som stor humor och rena galenskapen.


Jesus skulle återkomma till jorden för att förenas med bruden Åsa Waldau, en medelålders omgift tvåbarnsmor som är ökänd som Kristi Brud-jesubruden-mesiasbruden? Nu har Åsa själv i diverse tv-program sagt att hon provat om hon kan vara bruden, bara det tyder i de flesta människors ögon som det totala vansinnet.

Folk skrattar och skakar på huvudet åt de självlärda "pastorerna" i Knutbysekten. Det ruskiga är att det finns barn som far illa, anhöriga som sörjer, vanliga Knutbybor som är oroliga för barn och medlemmar.

Beskrivning:

Kurt och familjen ska åka på semester till Mumindalen i Finland, men mitt i skogen somnar Kurt vid ratten och trucken med hela familjen hamnar så småningom i det lilla samhället Kurtby. Där har pastor Astor just blivit arresterad och församlingen längtar efter en ny ledare. Kurt är som klippt och skuren för uppdraget. Uppburen av den knepiga men entusiastiska Kirsti Brud går Kurt helt upp i rollen som pastor. Men ganska snart har Kurts hustru Anne-Lise fått nog och tillsammans med barnen, som också börjar tröttna, planerar de en flykt.

Tidigare utgivna böcker i Kurt-serien är: Kurt och fisken, Kurt blir elak, Kurt Quo Vadis och Kurt kokar skallen.

I oktober 2008 har den tecknade filmen Kurt blir grusom premiär i Norge.

Hos Adlibris kostar boken 85:- inkl. frakt









Inga kommentarer: