onsdag 31 december 2008

Knutby fortsätter fascinera - ny artikel i UNT

'

Citat UNT 31 dec 2008:


Otaliga försök har gjorts i medier av alla slag att försöka ringa in sanningen om händelserna i Knutby en kall januarimorgon för fem år sedan. Nio böcker har hittills givits ut i Sverige, den senaste i förra veckan. Flera är på väg, liksom en biofilm och en teaterföreställning som har premiär i slutet av januari.

[...]

Att det ändå är själva historien och alla dess delar som lockat journalister, författare och filmare förvånar inte Gunilla Jarlbro, professor i medievetenskap i Lund. Hon menar att den skiljer sig från historien om Engla, som bara är djupt tragisk. - Det finns åtskilliga narrativa ingångar att välja mellan i denna hiskeliga historia som utspelats i det lilla samhället Knutby. Med all respekt för de inblandade i historien som fått lida, måste jag ändå säga att det finns komiska inslag. Till exempel Kristi brud och att den kvinnan, som jag faktiskt inte minns vad hon verkligen heter, blev lite av en kändis på kuppen. Intresset för Knutbydramat tycks leva vidare. Tänk bara på storyn med pastorn, Helge Fossmo, som gift om sig i fängelset.

Läs hela artikeln här:

http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=77-AV_ID=844993,00.html

Dramat kommer att leva vidare så länge det finns massor med oklarheter. Det är långt ifrån klarlagt vad som hände mordnatten. Allt för mycket underligt, bara en sådan sak som att pingstflickan Sara fick kontakt med en polisinformatör som ordnar ett mordvapen.

Gunilla Jarlbro vet inte namnet på den tongivande sektledaren i Knutbysekten, de flesta räknar inte Åsa Waldau som kändis utan mer som ökändis.

Skall försöka bli klar med Knutby-koden till efter trettonhelgen.

Vill tacka alla läsare för det gångna året och önska ett Gott Nytt År.

Inga kommentarer: