onsdag 9 december 2009

Sektledare lurar 82-årig dam - Waldenvik - barn i fara?

.
.
Citat Dagen:

En 82-årig kvinna i Borås skänkte sin släktgård till en frikyrkoförsamling. Nu känner hon sig lurad och vill ha tillbaka gården, men församlingen säger nej.
"För tre år sedan sade Gud till henne att skänka gården till församlingen" skriver dess pastor till Borås Tidning på nätet. Att Gud skulle ha ändrat sig sedan dess tror pastorn inte.
Gården skrevs över på pastorns fru och den gamla kvinnan skulle få bo gratis i ett hus som skulle byggas på tomten medan den gamla gården förvandlades till behandlingshem. Men inget blev som planerat. Inget nytt hus, inget behandlingshem, påpekar hon. Hon bor kvar i sitt gamla hus, men inte gratis. Hon har erbjudits en lägenhet i hönshuset, men har tackat nej.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=196233

Mer att läsa om den så kallade pastorn Leo Hartikainen finns i Borås tidning. Där finns mycket läsvärda kommentarer till artikeln, Leo är själv där och försöker rättfärdiga sina diktatorsfasoner.

http://www.bt.se/nyheter/boras/avhoppare-om-livet-i-the-riverbr-vi-var-slagpasar-at-pastorn%281669975%29.gm#comments

GT skriver också om sektledaren Leo Hartikainen

http://www.gt.se/nyheter/1.1806102/lurades-av-pastor-far-bo-i-honshus


Hartikainen är inget annat än en sektledare och som hos alla sektledare så saknas moral och heder.
Leo Hartikainen var medlem på ett forum där de som driver forumet är mer än toleranta, där bar sig Leo så illa åt så kan blev portförbjuden att sprida sin desinformation.

Kl 13.00

Nu påstår sektledaren Leo Hartikainen att han är offret, så likt alla andra sektledare som
till exempel Åsa Waldau anser sig också vara ett offer. De här sektledarna är istället förövare och ingenting annat.

http://www.gt.se/nyheter/1.1807426/pastorn-jag-foljde-guds-vilja




***

Återkommer till barn i Knutby filadelfiaförsamling som blir utsatt för misshandel. Medlemmarna som rekryterades till Åsa Waldaus plantering var unga människor, mjuka, fina och naturligtvis formbara.
Åsa Waldu med sin personlighetsstörning rekryterar endast de som hon kan forma om efter eget huvud. Åsa och Patrik Waldau och det övriga ledarteamets syn på hur barn skall tuktas i späd ålder finns att läsa i Charlotte Essens bok Sektbarn, Predikningar från 2001-2006 utgör också ett bra material att ta del av de övergrepp som barn utsätts för i Guds namn.

Den här artikeln handlar om ett av kommunchef Alf-Göran Waldenviks barnbarn i Knutby

Citat:

Hon chockades när en väninna bytte blöjor på en annan församlingsmedlems tvååring. - Rumpan var helt blåsvart. Det var hjärtskärande, säger hon.

http://www.expressen.se/1.381554

Alf-Göran Waldenvik som i sin position suttit med i olika nämnder hade kunnat rädda sitt barnbarn och många av de andra barnen i Knutby, istället var det helt utomstående personer som bombarderade polis och socialtjänst, bland annat Sigridsdotter med flera.

Tack till X.X., N.N. med flera Hjo kommun, Pingstfolk som gjort mig uppmärksam på Alf-Göran Waldenviks passivitet när det gäller de små barnen i Knutby. Detta är mycket kallsinnigt, ni som skrivit e-post har helt rätt, själv är jag djupt skakad. Det blir allt svårare med sömnen, det lilla barnet i nöd vill inte lämna närhinnan.
Utan all er uppmuntran och stöd skulle detta kanske inte kommit fram i dagens ljus utan dolts, smusslats undan och priset får barnen betala.

Det har varit ett för högt pris medlemmar, barnen och anhöriga, det är dags att gå samman och agera!
Rätta till alla fel så det blir rätt!

Forsätt höra av er till sektinfo@gmail.com, vi bevakar e-posten dagligen nu.

Alf-Göran Waldenvik, du är välkommen att höra av dig till oss, vill du hjälpa till och bli ett föredöme som Tommy Persson, Eva och Ulf Westman så kommer vi att göra allt som står i vår makt för att du skall få respekt och beundran istället för det omdömet som nu råder i din omgivning.

Alf-Göran, ställ upp och ta täten, bli allas föredöme!

Vi sätter medlemmarna och barnen i sekten i första hand! Hjälp sekten att komma på rätt spår att bli en sund kristen församling och att barnen får en uppväxt utan tukt, inget barn förtjänar att bli misshandlat och i fallet ovan så var det ett blöjbarn. Hjälp Kim Wincent återta kontrollen och få bort det övriga osunda ledarskapet.
Vilket vi heter Waldenvik eller är medmänniskor utan anhöriga i Åsaland så skall vi inte tillåta att barn utsätts för övergrepp.


***

Så här skrev vår Sofie i en kommentar till inlägget nedan, det är så bra så jag lägger upp det så det syns bättre.


Sofie sa...

Hej Anonym och tack för kommentar.

Dina åsikter ligger snarlika mina. Det märks att Helge mognat och tagit ansvar för det han varit med om.

För att byta ämne, Elin Woods har det besvärligt med sin man som förmodligen är sexmissbrukare och kanske mer.
Elins mamma politikern Barbro Holmberg tar genast tjänstledigt, flyger över hit för att bistå sin vuxna dotter Elin vilket är helt rätt. Heder åt den föräldern.

Då är frågan vad gör kommunchef Alf-Göran Waldenvik Hjo kommun som suttit i otaliga nämnder där ärenden rörande barn behandlats?

Alf-Göran Waldenvik har tillsammans med sin frun 3 barn i Knutbysekten och många barnbarn, där det t.o.m stått i pressen om ett barnbarn med blåsvart stjärt.

Det pratas mycket om svärsonen Samuel Frankner, dömd för misshandel, det pratas också om att det inte är så bra för ett av barnen och barnbarnen.

Hur kan Waldenvik undgå att agera, i så många år och med så tydliga signaler.

Skall Waldenvik avsluta sin karriär med att nonchalera sina egna barnbarn?

Hyser stor beundran för Eva, Ulf Westman och Tommy Persson som inte egoistiskt tar den lättaste vägen. Utan en tanke på sig själva gör de det till en livsuppgift att rädda barn och barnbarn. Ni är Sveriges största vardagshjältar.



Anne-bild





Vi får aldrig bli så cyniska så vi tillåter att barn utsätts för övergrepp, vi får aldrig titta bort från misshandel



*****


Svenska hjältar

Citat Dagen 2009-12-09

Paret Sam, 88, och Stina Dahlgren, 83, har utsetts till Svenska hjältar av Aftonbladet. Sedan 1951 har de hjälpt hemlösa och ensamma. Men Christer Pettersson och Lars-Inge Svartenbrandt kunde de inte omvända.
Nu kommer paret Dahlgren att bli hyllade i TV 4.

Artikeln här

Jag skulle vilja utse alla de människor som utan tanke på sig själva offrar så mycket för att medlemmar och barn i Knutby skall slippa leva under tokreligiöst vansinne där tukt och fruktan ingår.

En dag kanske vi når dit då vi kan skicka en lång lista med namn med osjälviska vardagshjältar till media.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Alf-Göran

Om du öppet gått ut från början och berättat så kan du vara övertygad om att hög som låg hade stöttat dig, ett engagemang som kunde fått positivt oanade konsekvenser för Knutby.

Ställ upp och gör något för dina barn och barnbarn som behöver dig.

/flera av dina medarbetare

Anonym sa...

Varför har du inte skrivit om Alf Göran Waldenvik tidigare? Du har skyddat en egoist, är du med i pingströrelsen och av lojalitet med Waldenvik skyddat honom, han som sätter sig själv före de stackars barnbarnen.

Anonym sa...

När man läser om sekten i Borås är det som att läsa om Knutby. Bara namnen är utbytta.
Hoppas också att anhöriga äntligen ställer upp för barn och barnbarn i Knutby. Det är ju så uppenbart att människor far illa i Knutby.
Jag håller tummarna att kommunchefen som ni berättar om tar bladet från mun. Förstår att det inte är lätt, men det måste vara mycket svårare att inte gripa in.

Anonym sa...

Det är bra att det finns människor som fortsätter att kämpa för att sekten i Knutby ska upplösas och medlemmarna bli fria!

Allra värst och mest utsatta är förstås barn som växer upp i en sekt, de har definitivt ingen möjlighet att ge sig av även om de så skulle vilja. Och de får redan som barn helt skev verklighetsuppfattning om saker och ting eftersom de inte har något annat att jämföra med, till skillnad mot vuxna som hunnit få andra erfarenheter innan de kom till sekten. Så för framförallt barnens skull, är det av yttersta vikt att Knutby-sekten inte glöms bort av utomstående, och att man försöker hjälpa de som vill hoppa av!

Tack till er på Sektinfo som delger oss andra vad som sker inom sekten och som hjälper avhopparna. Ni gör ett viktigt arbete!

Sektinfo sa...

Tack för alla kommentarer! De värmer vill jag lova.
Det är många gånger tungt med vetskapen om hur illa barnen, ungdomarna och de vuxna far i Åsaland. Vilket tokigt och förljuget liv de har, barnen får som små lära sig ljuga för att bevara sektens skumma hemligheter.

Nu måste vi alla se till att Alf-Göran och fler av föräldrar anhöriga får stöd att kraftfullt agera.

Ni som finns runt Alf-Göran slut upp och ge honom ett massivt stöd, det behövs nu.

Det behövs fler vardagshjältar, idag har vi Tommy Persson och Eva o Ulf Westman, fler är välkomna.