tisdag 28 september 2010

Föredrag av Håkan Järvå på youtube

Sektsjuka - föredrag av Håkan Järvå på bokmässan 2009 del 1

http://www.youtube.com/watch?v=9GGiq1KhUII



Sektsjuka - föredrag av Håkan Järvå på bokmässan 2009 del 2

http://www.youtube.com/watch?v=2IlQ-Y6qi60




Sektsjuka - föredrag av Håkan Järvå på bokmässan 2009 del 3

http://www.youtube.com/watch?v=DPi05zd3FyY







Sektsjuka
Bakgrund - uppbrott - behandling


Håkan Järvå (red.)
SEKTSJUKA - Bakgrund - uppbrott - behandling är en genomgång av stora delar av den samlade erfarenhet och forskning som finns kring den problematik som rör uppbrott från sekteristiska och totalitära rörelser, både i Sverige och utomlands. Boken består av tre delar. Den första delen är ett teoriavsnitt med en genomgång av aktuell forskning. Den andra delen är inriktad på själva behandlingen och innehåller en genomgång av de olika problem som kan drabba avhoppare, vanliga missförstånd och myter samt viktiga råd, tips och verktyg till behandlare. Boken avslutas med ett antal fallbeskrivningar.

Den organiserade hjälpverksamhet som funnits i Sverige har till största delen byggt på frivilliga insatser från anhöriga och före detta medlemmar. Men det har på senare tid börjat växa fram en grupp människor som förutom denna erfarenhet även utbildat sig professionellt inom någon form av vårdande yrke. Samtliga författare i boken tillhör detta nätverk. Förhoppningen är att denna bok ska leda till ökad förståelse för patientgruppen inom både vården och socialtjänsten och alla andra yrkesgrupper som kommer i kontakt med den.

Mind control är en process där individens fria val undergrävts av enskilda individer eller organisationer med hjälp av metoder som förändrar och förvanskar en individs perceptioner, motivation, affekter, kognition och beteende. Det är inget magiskt eller mystiskt med det hela, utan en process där man utnyttjar grundläggande psykologiska principer.

Philip G. Zimbardo, professor emeritus i psykologi



Boken Sektsjuka finns hos CDON.COM


och Studentlitteratur


/Bloggare Malkom

Inga kommentarer: