onsdag 21 juli 2010

Knutbysekten - En återblick

Ett klick gör minnestavlan läsbar

Det är sommar och repristid. Därför kommer här en artikel ur DN från några månader efter mordet på Alexandra Fossmo.

Ord från några som lämnade församlingen när Åsa Waldaus ledarskap fick församlingen att bli en sekt:

En kvinna:
"- Vi var förbjudna att prata illa om Åsa Waldau. Det hon sade var det som gällde, berättade en kvinna som lämnade församlingen häromåret."

En man:
"Han bekräftade också uppgifterna om att Åsa Waldau ansåg sig vara Kristi brud och att hon och pastorn hade berättat om själva förlovningsakten."

Artikelcitat:

"Som DN berättade i går visar filmen hur försökspersonens huvud träffar vredet. Men träffen kommer uppifrån och ner. Kvinnans skador vid tinningen tyder på ett horisontellt slag.Lars Eriksson menade att en sådan träff är möjlig i ett riktigt badkar, om fötterna får kontakt med badkarskanten och skjuter ifrån kroppen mot vredet."

Utredningen efter Heléne Fossmos död, är en härva av felaktiga slutsatser och bedrägerier. Den som vill veta mera om vad som sannolikt dödade Heléne, kan läsa här. Det är mycket att läsa men väl värt besväret hälsar gästbloggare

Gustaf Kroon

Senare under reprissommaren ska vi analysera Eva Westmans artikel i DN Debatt. Vi ska också granska andra artiklar från tiden närmast efter mordet på Alexandra Fossmo.


Inga kommentarer: