onsdag 3 februari 2010

Inger får inte tillbaka gården från sektledaren Leo Hartikainen

.

Citat Dagen:

Förundersökningen mot pastorerna i The River är nedlagd. Åklagaren kan inte se att något brott begåtts då församlingen tog över gården av 82-åriga Inger Hasselgård.

Fallet har stor uppmärksamhet då Inger Hasselgård gick ut i pressen och berättade att pastorerna tyckte att hon kunde bo i hönshuset i gården som gått i arv i flera generationer. Hon har anmält församlingens pastorer och menar att de försökt manipulera henne att skänka bort sin gård. Nu läggs förundersökningen ner.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=201410




Skojaren och sektledaren Leo Hartinen som leder sekten The River, Borås gör precis som Åsa Waldau Knutby,

han rättfärdigar sina ljusskygga handlingar till att det står i Bibeln.


http://www.gt.se/nyheter/1.1867263/inger-82-far-inte-tillbaka-sin-slaktgard

http://www.bt.se/nyheter/boras/bedragerianmald-pastor-atalas-inte%281753710%29.gm



Bild från Borås Tidning

3 kommentarer:

"Lejonhjärta" sa...

Den här "pastorn" är inget annat än en grov brottsling. Han ska sitta inne på kåken om det vore rätt! Han har mer skit på sitt samvete. Att lura till sig en gård av en gammal tant är inte det enda han har gjort på sitt skamvete!
Bedragare, tjuv och gangster är vad han är!

Sektinfo sa...

Tack för ditt inlägg, håller helhjärtat med dig.

Anonym sa...

Det här visar vilken "moral" eller snarare brist på sådan som denna person har, och vad det egentliga syftet med den religiösa församlingen är - nämligen att sko sig på andra, helt enkelt utnyttja lättrogna personer för egen vinnings skull. Det handlar om simpel girighet för att uttrycka det kort. Förhoppningsvis blir följden av att media, inte enbart lokalmedia utan även rikstäckande media, har skrivit om det att många människor nu vet vad den här sk "pastorn" är för en filur och vad han står för. Förhoppningsvis inser församlingsmedlemmarna att de blivit offer för en manipulatör och lämnar församlingen, och att det blir svårt för den sk "pastorn" att i framtiden manipulera fler. Åtminstone den yngre generationen som är van att googla på namn och annat kan snabbt läsa sig till vad vederbörande har sysslat med.