tisdag 2 februari 2010

Göran Lindberg-Kapten Klänning och Knutby-utredningen

.
.
Ruben Agnarsson skriver på Världen i Dags ledarsida

Citat:

Polischefen och Knutby-utredningen
Har kriminella nätverk och/eller främmande länders säkerhetstjänster hållhakar på det svenska rättsväsendet/samhället? Används prostituerade som torpeder, för utpressning eller för att kunna påverka viktiga beslut eller för att kunna ta del av sekretessbelagd information?
Det var några av huvudfrågorna som ställdes i samband med 1970-talets Bordellhärva. Frågan är om dessa frågor inte behöver ställas igen, med tanke på de senaste årens avslöjanden om den svenska poliskåren. Flera medier uppger nu att åklagaren misstänker att Uppsalas förre polischef ingick i ett hemligt kriminellt sexnätverk. Uppgiften dementerades av polisen i helgen, men misstankarna mot polischefen, som ännu inte är dömd, är en pusselbit som ska läggas till de många avslöjanden om den svenska poliskåren som förekommit de senaste åren.

Sommaren 2008 skrev Världen idag att poliser och polisinformatörer på länskriminalen i Stockholm i mer än tio års tid har varit involverade i illegal sexklubbsverksamhet i huvudstaden. Då var det få som höjde på ögonbrynen.
Detta trots att en polis på länskriminalen i Stockholm dömdes till fängelse för att han – parallellt med sitt polisarbete – varit bulvan för två illegala sexklubbar i centrala Stockholm. Klubbarna ägnade sig åt utpressning och hade kopplingar till kommunistregimen i före detta Jugoslavien.
Den dömde polisen, som ansvarade för polisens informatörsverksamhet i kampen mot trafficking och grov organiserad brottslighet, dömdes för grovt skattebrott. I ”brist på bevis” lades utredningen om grovt koppleri ned. Under mer än ett års tid kunde polisen arbeta parallellt som polis och sexklubbsdirektör utan att rättsväsendet reagerade.

I det Hollandsbaserade företag som figurerade bakom sexklubbarna förekom ytterligare en före detta svensk polis som tidigare varit en central aktör i sexklubbarna och som fortfarande fick betalt från sexklubbarnas verksamhet. I juni år 2000 skrev Aftonbladet att denne polis skröt med att han tillsammans med polischefer och kommissarier åkte på en Ålandskryssning och att han ibland fick besök av sina gamla kollegor på sexklubben.

Den nu gripne polischefen var länspolismästare för Polismyndigheten i Uppsala län mellan åren 1997 och 2006. Han ledde alltså myndigheten under den period då Sveriges mest uppmärksammade polisutredning genomfördes i länet, nämligen Knutby-utredningen. Uppsalapolisens sätt att leda Knutby-utredningen väcker många frågor. Dåden utfördes av ett vapen som varit beslagtaget av polisen. En polisinformatör, Farid Lamrani, försåg Sara Svensson med vapen och vapenlektioner strax före dådet, men hördes aldrig av polisen utan kunde i stället försvinna – till Marocko. Precis när Världen idag började granska händelseförloppet dök det helt plötsligt upp en dödsattest – i Sverige. Uppsalapolisen intresserade sig heller inte för uppgifterna att mordvapnet tidigare var beslagtaget.

I samband med Knutby-dåden avslöjades hur sexuella nätverk spelade en avgörande roll för att bryta ned personligheter och förslava människor. Det har även förekommit försök till utpressning och det tycks finnas kopplingar till kriminella nätverk. Kan avslöjandet av polischefen i Uppsala leda till att Uppsala-polisen tar upp Knutby-utredningen igen, och den här gången gör en mer grundlig och förutsättningslös utredning av Knutby-dåden?
Det har länge stått klart att det enda rimliga är att Knutbyrättegången görs om.
Misstankarna mot polischefen i Uppsala bekräftar denna ståndpunkt.

Ruben Agnarsson

http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=6610&Itemid=31

Tror inte ViD misstycker att vi kopierar hela artikel, vi är så små och obetydliga på nätet, tar med hela artikeln i stället för citat ifall den senare skulle försvinna in i ViD's plusarkiv.

En lysande artikel av Agnarssson, hoppas ViD som är känd för att anlita granskande journalister sätter igång ett bra gräv här gärna tillsammans med en bra advokatbyrå.

Genom ett sådant samarbete kan de medskyldiga till morden på Heléne och Alexandra samt mycket annat sattyg komma att få till svars för sina onda gärningar.

Under bloggens frånvaro har det kommit mycket mail, kommer att besvaras när klanen är på plats.
Har publicerat kommentarer som blivit hängande i förhandsgranskningen.

*****

1 kommentar:

Anonym sa...

Tryggt och bra att läsa nya inlägg på sektinfo.
Det behövs människor som uppmärksammar alla felaktigheter i detta land.
Man kan inte lita på polis inte ens i höga positioner. När ska Knutby utredas på nytt? Är det inte något som vi kan fodra efter att en sådan chef hade bestämmanderätten över utredningen som var så katastofal att det inte går att komma till ro med resultatet.