torsdag 19 november 2009

Samuel Frankner och Åsa Grimborg, Knutbylärare fälls i HD - Kattspråk - Gardell


.
.

Domen från Högsta Domstolen finns att läsa här:

http://www.domstol.se/Domstolar/hogstadomstolen/Avgoranden/2009/2009-11-19%20B%201354-07%20Dom.pdf
.
Citat tidningen Dagen 2009-11-19:

En lärare och en elevassistent på Knutby skola har fällts i Hösta domstolen för att ha misshandlat en elev. HD fastställer därmed hovrättens dom, rapporterar SR Uppland.

De två lärarna, som tillhörde Filadelfiaförsamlingen i Knutby, dömdes till villkorlig dom för misshandel och skadestånd. Elevassistenten har också dömts för ringa misshandel mot en annan elev på skolan. Han mulade eleven med snö och fällde honom till marken två gånger.
De båda åtalade döms för att ha dragit in en elev, som var utagerande och aggressiv, på en toalett. Där ska de ha dragit ner eleven på golvet och satt sig på honom. De ska också ha hållit fast elevens armar. Han fick rodnader och blåmärken efter den händelsen.
De åtalade yrkade båda två på att bli frikända i Högsta domstolen och ville även slippa betala skadestånd till eleverna.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=193970



Citat UNT:

De anställda, en lärare och en elevassistent som båda var medlemmar av den omskrivna Filadelfiaförsamlingen i Knutby, ansåg att de ingripit för att lugna och skydda den utagerande pojken och hävdade dessutom att de haft skolledningens medgivande. Händelserna på skolan inträffade 2003 och avslöjades i efterdyningarna av polisutredningen om Knutbymordet i januari 2004.

Högsta domstolen ansåg att det fanns principiella skäl att pröva domen och slår nu fast att de anställda använt mer våld än situationen krävt. Tidigare domar i tingsrätten och hovrätten fastställs därför. Däremot mildras brottsrubriceringen mot elevassistenten i ett annat fall, då han mulade snö i ansiktet på samma elev, sedan assistenten utsatts för snöbollskastning. Brottet ska bedömas som ringa misshandel och inte av "normalgraden", anser HD. Påföljden blir villkorlig dom för båda åtalade.


http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=77-AV_ID=984924,00.html?from=puff



***

Om skadestånd betalats ut till Åsa Grimborg och Samuel Frankner tidigare så hoppas vi att det skall betalas tillbaka. De här två starkt "troende" borde istället få betala ett mycket stort skadestånd till de som utsatts för deras misshandel.

Den barnmisshandel som Åsa Grimborg och Samuel Frankner begått är ett brott som borde ligga högt på straffskalan. De här två säger sig vara varmt troende men vi undrar vilken tro och Gud de tror på?

Rättvisan segrade och vi säger ett varmt och innerligt grattis till eleven och mamman som fick upprättelse.



Kattspråk

Citat Dagen:

Bibeln på kattspråk, är det möjligt? Ja, det tror i alla fall ett dussintal personer i USA som på heltid jobbar med att driva sajten Icanhascheezburger.com.
Kattspråket "lolspeak" föddes för några år sedan när en programmerare satte en rolig text till en bild på en glad katt. Texten var "I can has Cheezburger", skriver Metro.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=194003


Allt är möjligt i USA, till och med att missarna får en egen bibel, nu väntar vi på att några som saknar vettig sysselsättning skall göra en bibel till våra övriga husdjur.

***

Jonas Gardell och Katolska kyrkan möts i tv-debatt

Citat Dagen:

Ikväll avhandlar SVT Debatt bråket mellan Jonas Gardell och Katolska kyrkan.
Och Maria Hasselgren, presskontakt på Stockholms Katolska stift och nyligen hemkommen från Rom, kommer att medverka trots att hon tidigare inte velat ge ytterligare intervjuer i ämnet.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=193948

***

Missa inte SVT 1 Debatt klockan 22.00 ikväll

12 kommentarer:

David sa...

Så fruktansvärt lågt att lägga ut namn på din sajt jag hoppas du blir anmäld till pga pul.

bloggvikarie sa...

Tack för kommentar.

Då är det tur att svensk lagstiftning inte sträcker sig till hit. :-)
mvh/Eric

Anonym sa...

haha vet inte alla i Knutby vilka misshandlarna är? hur naiv är du egentligen?

Anonym sa...

Till David

Är det så att du ställer upp på misshandel i Guds namn? Inget förvånar längre.

Pul , va snackar du om, jag ser varken adress eller personnummer, det finns på http://www.ratsit.se om nu någon inom frikyrkan, Knutby, skolvärlden skulle ha missat vilka det gäller.

Ut med sekten

Knutbybo

Gustaf Kroon sa...

David!

Det är lätt att inse att bloggaren trampade på en öm tå.

Naturligtvis är det bra att folk i Knutby får veta vilka som misshandlar barn i skolan.

Den värsta misshandeln utsätts de stackars sektbarnen för när de hemma lärs att deras liv blir kort eftersom de snart ska dö och hämtas till himlen tillsammans med Kristi Brud och de övriga stollarna i sektledningen.

Hur tror du att det känns i skolan när alla andra barn berättar om deras framtidsdrömmar?

Sektbarnen tror att de inte har någon framtid tillsammans med vännerna eftersom de är dömda till att "gå hem" i förtid.

Sektinfo avslöjar de sanningar som gör ont verkar det som.

bloggvikarie sa...

Tack, kloka ord från Gustaf Kroon.

Nu finns domen från HD att läsa som PDF.
Håll till godo alla Knutbybor och andra intressenter.

http://www.domstol.se/Domstolar/hogstadomstolen/Avgoranden/2009/2009-11-19%20B%201354-07%20Dom.pdf

Mvh
Eric

Germunds Blog sa...

Jag antar att David är en av de extatiska som irrar omkring i sektdimman, bortkollrad av andliga bondfångare.

Anonym sa...

Gräsligt hur sekten medlemmar agerar, leende utåt sen misshandel av barn.
Bra att du skrev ut namnen för de som är ovetande. Hur är de funtade?

Tycker det var gulligt att de små katterna får en egen Bibel. Fast var går gränsen, blir nästa bibel för hundar och hamstrar?

/Anastasia

Anonym sa...

Sverige är en demokrati där det ska råda rättssäkerhet, det innebär att domar är offentliga handlingar. Det går alltså inte att dölja namnen på de som står inför rätta i en svensk domstol. Men tydligen finns det de som inte vet att vem som helst har rätt att vända sig till en domstol och begära ut domar. Och så måste det ju vara om landet ska sägas vara en rättsstat!

Anonym sa...

Haha din blogg är VÄRRE än sekterna själva.... Tydligen är det okay att stämpla folk som är i sekter. Jag är inte med i någon sekt utan i svenska kyrkan men jag tycker ändå det är lågt.

bloggvikarie sa...

Till anonym 20:32

Vi vet att sekten är mycket störd över bloggen, det är just sådana kommentarer som din som ger ett finfint kvitto på att bloggen behövs.

Den läses av anhöriga, media, andra bloggare och många frikyrkor, t.o.m. Svenska Kyrkan besöker bloggen då och då.

Så länge vi behövs kommer vi att fortsätta.

/Eric

Sofie sa...

Hej anonym 20.32!

För mig verkar det som du försvarar sekten och det kanske beror på att du har anhöriga som sitter fast i sektträsket i Åsaland?