onsdag 25 februari 2009

Låt dig inte luras av falska profeter - sektledare

.
.
Bibeln som öppning eller låsning inför verkligheten

Citat gästkrönikör Magnus Malm Dagen 25-02-2009


När en människa kommer till tro på Kristus, brukar det innebära att Bibeln öppnar nya världar för henne. Otaliga vittnesbörd bär spår av samma erfarenhet: "Det var som om tillvaron vidgade sig för mig".

[...]


Så lång är allt väl. Problemet kommer när bibelordet inte bara öppnar för en ny verklighet, utan också stänger för den gamla verkligheten. När sanningen att vi lever i en andlig verklighet som är mycket större än den vardagsvanliga ... sakta och omärkligt glider över i lögnen att den vardagsvanliga egentligen inte är riktigt verklig. Det lilla och ödesdigra steget från "Gud är större än våra sinnen kan uppfatta" till "vi kan egentligen inte lita på våra sinnen".

[...]
Margareta Sturesson har blivit uppmärksammad med sin nyutkomna bok "Om det så skulle kosta mig livet". Där berättar hon en historia som i grunden uttrycker samma mönster, bara mer dramatiskt. Hur hon i en kristen sekt uppfattats som bärare av demoner, och stegvis brutits ner till ett psykiskt och fysiskt vrak av ledare som genom Bibeln fått upp ögonen för andliga verkligheter - men som så förblindats av detta att de inte längre kunnat uppfatta den vanliga, mänskliga verkligheten. Därmed har de fått ett effektivt redskap för att slippa se mörkret i sitt eget liv, och kan förfölja det hårt och brutalt i andra.Knutby har återigen dykt upp i teater och film som en besk påminnelse om den fruktansvärda frestelsen till verklighetsförträning som vi gör klokast i att inte förtränga.


Ingen av oss går fri här. Vi har alla en benägenhet att använda bibelordet selektivt, för att skydda och främja våra egna intressen. Ska vi kunna bryta dessa låsningar måste vi mötas i våra gemensamma mänskliga erfarenheter. Politiska och religiösa ideologier kämpar ofta för att förblinda oss för dessa, genom att demonisera fienden. Det måste vara en hjärtesak för dem som kallar sig Jesu lärjungar att se igenom dessa rökridåer, och räcka handen till den lidande medmänniskan. Som Gandhi sa: "Jag vet ingen större synd än att förtrycka de oskyldiga i Guds namn."

Hela artikeln här:

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=163165

Tänk så många människor som fått sina liv förstörda av sekter och sjuka sektledare som Åsa Waldau Knutby FFS och Christer Nilsson Segerliv, Kingdom Center - KCS - Lone Star,Höör


Läs Margaretha Sturesson skakande bok - Om det så skulle kosta mig livet

Margaretha Sturesson var en välutbildad fyrabarnsmamma med mycket ork och energi när hon och hennes familj gick med i Kristet Center Syd, en ny och visionär församling i Höör.
14 år senare låg hon med rött vak på psykiatrisk klinik efter upprepade självmordsförsök. Där kom hon att stanna i ett och ett halvt år.
Vad var det som gick snett när Guds rike skulle byggas i Skåne? En berättelse inifrån om maktmissbruk för heliga syften, om livsfarlig lojalitet, om att vara förövare och offer i samma person -- och om att till slut lyckas ta sig ur ett medberoende.




Köp Margaretha Sturessons bok på Adlibris, billigast och smidigast, ingen frakt eller övriga kostnader tillkommer, räkning kommer med boken.

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9173870137




*****





Bli klok som ugglan, låt dig inte luras av falska profeter ;)

Inga kommentarer: