tisdag 11 november 2008

Islamistisk sekt hjärntvättar barn

svd.se skriver om en islamisk sekt här i Sverige som hjärntvättar barn.

STOPPA WAHHABISMEN. al-Qaida har sina rötter i wahhabismen, som har format Bin Ladens tänkande. Wahhabismens mål är att bli det enda legitima språkröret för islam i Sverige och genom hot, våld, infiltration och propaganda undanröja andra former av islam, skriver Mohamed Omar, chefredaktör för tidskriften Minaret.

[...]

Wahhabiterna har haft en aktiv strategi att ta över och transformera moskéer i den muslimska världen. Samma verksamhet pågår även i Sverige.

Många muslimer, inklusive jag själv, är djupt oroade av denna utveckling. Wahhabiter infiltrerar föreningar och skaffar sig positioner som de använder för att hjärntvätta våra barn och ung­domar.

Muslimer har ofta inte tillräckligt med kunskap och självförtroende för att stå emot wahhabiternas propaganda. Man är även rädd för dem på grund av deras hårdföra metoder och tuffa retorik.

Det är framför allt muslimernas ansvar att på alla sätt hindra wahhabismen från att skaffa sig större inflytande i våra församlingar och organisationer.

Om vi inte gör något idag kommer vi att ångra oss i morgon. I västvärlden har wahhabiterna funnit jungfruliga jaktmarker, förvirrade och rotlösa tonårspojkar utan stadig grund i islam som faller offer för deras hjärntvätt.

Avsaknaden av traditionellt skolade teologer som kan bemöta dem med islamiska argument ger dem ytterligare en fördel. Vad de inte kunde uppnå i sina hemländer, där allmänheten är mer medveten om deras planer, tror de sig kunna uppnå i exilen.

Wahhabiextremismen kan dock stoppas. Men det krävs systematiska insatser. Handlingsplaner borde upprättas i de moskéer som ännu inte tagits över av sekten.

Wahhabismens slutmål är att, trots sin sektkaraktär, göra sig till det enda legitima språkröret för islam i Sverige och genom hot, våld, infiltration och propaganda undanröja alla andra former av islam.

Det har till och med hänt att muslimer i svenska moskéer fått höra att det är förbjudet att fira profetens födelsedag. En högtid som är nationell helgdag i de allra flesta muslimska länder där den firas med pompa och ståt.

Men här i Sverige, ett icke-muslimskt land, får man höra att den är ”oislamisk”.

Om inte wahhabismen stävjas kan det absurda inträffa att de får mer makt här att genomdriva sin extrema agenda än vad de har i den muslimska världen.

MOHAMED OMAR, författare och chefredaktör för tidskriften Minaret


Läsa mer här:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2014287.svd



Fick mail om detta från en vän som är starkt engagerad i sekter, har själv missat artikeln i SVD.se

Det är skrämmande var än sekterna dyker upp, den här sekten verkar var helt i klass med Waldausekten i Knutby fast den verkar vara betydligt större och har fler potentiella medlemmar. De ägnar sig åt mord och terror. Osama bin Laden har sina rötter i denna ondska.



Grafik, en påfågelsduva som blivit placerad med lite plock. Det var roligt att göra spindelnätet.
Big thanks Roberta for the great styles tools and guide.
Klicka på bilden så kommer den upp i stort format. :)

Inga kommentarer: